WEEKPAKKET VAN 10 T/M 14 JANUARI 2022





Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus          
Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool  stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met  bruine jus

Spitskool taart

Benodigdheden:   Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine                                      Bereiden:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Een super lekkere bloemkool ovenschotel

Benodigdheden; 600 gram aardappelen, 1 bloemkool, paprika, 125 gr spekreepjes, 250 ml melk, 25 gr bloem, 75 gram Philadelpia roomkaas, 100 gram geraspte kaas, Italiaanse kruiden, paneermeel, peper en zout, klontje roomboter.                                                                                                                                                     
Bereiden; Verwarm de oven voor op 190 graden en zet vast een ingevette ovenschaal klaar. Schil de aardappelen en kook  deze 15 minuten, giet af en laat even droogstomen. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze ongeveer in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes, de bloemkoolroosjes in plakjes en snijd de paprika in kleine reepjes. Verwarm de melk in een steelpannetje en roer beetje bij beetje de bloem door. Voeg naar smaak peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en breng voorzichtig aan de kook. Zodra de saus dik begint te worden schep je er de roomkaas bij en roert alles goed door. Zet het vuur laag en houd nog even warm. Bak intussen de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Verdeel de aardappelschijven over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met een laagje paneermeel. Leg hier de plakjes bloemkool overheen en strooi daar bovenop de stukjes paprika en gebakken spekjes. Giet hier de saus van de roomkaas over en verdeel goed over de bovenkant, strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden over. Bestrooi dan met geraspte kaas en strooi daar nog een dun laagje paneermeel overheen. Snijd wat kleine klontjes boter en verdeel deze over de paneermeel. Schuif de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je bloemkool ovenschotel  
Loading...