WEEKPAKKET MAANDAG 15 – WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2022

Spitskool taart   

Benodigdheden
Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine                                                                                                                                              Bereidingswijze:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden;
1 zak Fussili pasta, 2 rode uien, 1 courgette, 1 paprika,  3 tomaten, 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, 250 gram Mozzarella
Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Vervolgens de plakjes champignons. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en mozzarella. Bestrooi met wat peper. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is en begint te kleuren.
 
Met een frisse salade erbij geserveerd is dit gerecht helemaal fantastisch !!!!
Loading...