Weekpakket ma 4 t/m vr 8 december 2023

Groene kool met krokante korst

Benodigdheden: 1 groene kool, 1 liter runderbouillon, 250 ml slagroom, 2 teentjes knoflook, 1 el gedroogde tijm, 125 gr gerookt spek, 75 gram Parmezaanse kaas, 75 gram paneermeel, peper en zout, 2 el olijfolie

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een grote pan 1 liter water aan de kook met een runderbouillon blokje. Verwijder de harde knoest en snijd de kool in smalle reepjes. Doe ze in het kokende bouillonwater en blancheer ze – zo noem je dat – 5 minuten . Giet de kool af in een vergiet. Ondertussen rasp je de Parmezaanse kaas. Doe de slagroom met de Parmezaanse kaas en wat tijm in de pan die je zojuist gebruikte en zet het vuur weer aan. Knijp de teentjes knoflook uit en voeg toe aan het room mengsel. Breng desgewenst nog op smaak met wat peper en zout. Voeg de reepjes kool weer toe en breng even aan de kook. Roer af en toe goed door. Snijd ondertussen de spek in reepjes. Giet nu de kool-room mengsel in een ovenschaal en verdeel de spekjes erover. Bestrooi rijkelijk met paneermeel en besprenkel nog even met een beetje olijfolie.

Bak in 20-25 minuten goudbruin. Een lekker speklapje of balletje gehakt erbij dan wordt het smullen …..    

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( +/- 8 grote aardappels) , 4 eieren,   groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar.  Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit , schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar 
 

Prei-Shoarma Schotel

Benodigdheden; pakje bladerdeeg plakjes – vloeibare margarine – 750 gr shoarmavlees – 750 gr gesneden prei –  3 eieren – 250 gr crème fraiche – zakje geraspte kaas   

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden . Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Neem een pan en bak hierin het shoarmavlees. Voeg vervolgens de prei toe en bak mee. Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Prik er gaatjes in. Klop de eieren los met de crème fraiche en meng de helft van de geraspte kaas erdoor. Schep het eiermengsel door de shoarmavlees en doe alles in de ovenschaal. Bestrooi als laatste nog met wat geraspte kaas en bak de schotel in 30 minuten gaar.

Loading...