Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket ma 18 t/m vr 22 september ’23

Chili Con Carne met tortilla chips
Benodigdheden: zak gesneden chili con carne groenten – paar tomaatjes – 500 gram rundergehakt – 2 teentjes knoflook – grote pot bruine bonen – klein blikje tomatenpuree – zakje kruidenmix voor chili con carne – peper en zout – ketjap manis – creme fraiche en guacemole en een grote zak tortillachips
Bereiden : Rul het gehakt gekruid met peper en zout en wat ketjap manis bruin. Voeg 2 teentjes fijn gesneden knoflook toe. Voeg vervolgens de gesneden groenten erbij. Snijd de tomaten in partjes /blokjes en voeg erbij. Laat alles lekker pruttelen. Wanneer de groenten gaar is doe je het zakje kruidenmix voor chili con carne erbij. Dan de bruine bonen toevoegen en een klein blikje tomatenpuree en klaar ben je !
En wat wij dan altijd doen is een grote zak tortillachips , guacemole en crème fraiche erbij. Dan schep je met de tortillachips door de guacemole en/of crème fraiche en daarop een beetje chili con carne dit is zooooooooo’n traktatie !! Probeer maar eens 😊
Zuurkool oven schotel
Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.
Pasta met spinazie en kip – een TOP recept.
Benodigdheden; zak van 500 gram verse Spaghetti All ‘Uovo pasta (koelvak AH) , zak verse spinazie, 1 ui, 2 potjes verse pastasaus Carbonara, 1 potje crème fraiche, bakje Parmezaanse kaas grove vlokken, 400 gram kipfilet, ketjap manis.
Bereiden; Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui en was de spinazie. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipreepjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. . Als de kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en de crème fraiche . Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!