Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket 7 t/m 11 februari 2022

PITTIG KROKANTE KIP MET SUGAR SNAPS EN RIJST
Benodigdheden : 500 gr kippendij, 250 gr sugar snaps, 100 gr taugé, 3 eiwitten, bord bloem, bord panko, potje hoisin roerbaksaus, 1 el zoete soya, 2 tl chinees 5 kruidenpoeder, olijfolie
Bereiden : Meng het kruidenpoeder met het eiwit en klop schuimig. Snijd mooie blokes van de kippendijen, paneer met de bloem, ei en panko. Schud even in een bak met keukenpapier om het overtollige paneer eraf te halen. Bak in wienig olie krokant en gaar. Doe 2 el olie in een wok en voeg de geschoonde sugar snaps, woksaus en soya toe, bak kort, schudt veel. Voeg als laatst de tauge toe en bak 1 minuut mee. Serveer met rijst en geniet !!
WITLOF SCHOTEL MET HAM EN KAAS
Benodigdheden; 1 kilo aardappelen, 750 gr witlof, 2 eetlepels Zaanse mosterd, 25 gr ongezouten roomboter, 200 ml halfvolle melk, plakjes kaas, plakjes achterham
Bereiden; Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine gelijke stukjes. Kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de onderkanten van het witlof en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook ze 3 minuten in een grote pan. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank. Leg de ham er bovenop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de schotel in het midden van de oven in ca 25 minuten goudbruin en gaar.
STAMPPOT SNIJBONEN MET VERSE WORST
Benodigdheden; 1 ½ kilo aardappelen, 500 gr snijbonen, 2 uien, 1 el boter, verse worsten
Bereiden; Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in een pan met water en zout naar smaak in 20-25 minuten gaar. Snijd de snijbonen met de hand of een snijbonenmolentje in schuine reepjes. Kook de snijbonen eveneens gaar. Bak de verse worstjes bruin en gaar. Giet de snijbonen en de aardappelen af. Snipper de uitjes en fruit deze in 3-5 minuten. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep vervolgens de snijbonen met de gefruite uitjes door de aardappelpuree. Serveer met de verse worstjes en smullen maar.