Weekpakket 31 mei – 1 en 2 juni 2023

Nasi van Jan
Benodigdheden:  1
pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;   , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊        

Bereiden;   Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Loading...