Weekend tip !! Italiaanse avond voor 4 personen ! (te bestellen in onze webshop)

De inhoud van dit pakket bevat:

4 grote tomaten – bakje pijnboompitten – verse basilicum – 2 uien – 1 knoflook – 1 rucola sla – 250 gr cherry tomaten – 1 paprika – 1 courgette – 2 bakjes frambozen – 1 citroen – verse munt

Resterend boodschappenlijstje:

2 bollen Buffel Mozzarella – extra vierge olijfolie – balsamico azijn – peper en zout – 500 gram kipfilet – 2 bakjes verse pesto – 1 potje creme fraiche – Italiaanse kruiden – zak pasta Penne – bakje Parmezaanse kaas grove snippers – 250 ml slagroom – 250 ml volle melk – 2 repen pure chocolade (100 gr) 2 blaadjes gelatine – 50 gr suiker – 50 gr poedersuiker – bastognekoekjes

Voorgerecht: SALADE CAPRESE 

Benodigdheden

Via de Groentemeisjes4 grote tomaten – ½ bakje pijnboompitten – verse basilicum

Zelf kopen : 2 bollen Buffel Mozzarella –  2 el extra vierge olijfolie – 1 el balsamico azijn – – peper

De tomaat en Mozzarella snijd je in gelijke plakjes. Je legt ze om en om op een mooi bordje. Je mengt de olijfolie, balsamico azijn en peper. Dit olie-azijn mengsel besprenkel je over de tomaat mozzarella. Daarover wat geroosterde pijnboompitjes en wat fijngehakte basilicum blaadjes.

Hoofdgerecht: PASTA PESTO

Benodigdheden

Via  de Groentemeisjes: 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 rucola sla – 250 gr cherry tomaatjes – 1 paprika – 1 courgette – ½  bakje pijnboompitten

Zelf kopen : 500 gr kipfilet in stukjes – 2 bakjes verse pesto – 1 potje creme fraiche – zout en peper – 1 tl Italiaanse kruiden – zak Pasta Penne  – bakje Parmezaanse kaas grove snippers

Snijd de kipfilet in stukjes. Breng de kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. De paprika en courgette in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5 minuten). Voeg vervolgens de ui, cherrytomaatjes en knoflook, paprika en courgette toe. Na circa 2 minuten voeg je de pesto en crème fraiche toe en laat je het geheel opwarmen. Voor het opdienen leg een handje gewassen Rucola sla op de borden. Schep hierop de pasta.  Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Nagerecht:  PANNA COTTA

Benodigdheden

Via de Groentemeisjes: 2 bakjes frambozen – 1 citroen – verse Mint

Zelf kopen: 250 ml slagroom – 250 ml volle melk – 2 x 100 gram pure chocolade – 2 blaadjes gelatine – 50 gr suiker – 50 gr poedersuiker – bastognekoekjes

Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water. Breek of hak 100 gram pure chocolade in stukjes. Doe de room, de melk, de suiker en de stukjes chocolade in een pannetje met een dikke bodem. Verwarm de inhoud van de pan en zorg ervoor dat de chocolade smelt. Voor een gelijkmatige verdeling van de chocolade kun je bijvoorbeeld een garde gebruiken. Breng de inhoud van de pan tot aan het kookpunt. Houd deze 10-12 minuten tegen het kookpunt aan. Zorg ervoor dat de panna cotta room NIET GAAT KOKEN  !! Dit kun je beïnvloeden door het vuur op laag te zetten en continue blijft roeren met de garde ! Als de kooktijd voorbij is haal je de panna cotta van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en smelt deze in de hete room. Schenk de bruine room in leuke glaasjes en laat even op je aanrecht een half uurtje  afkoelen. Zet ze vervolgens voor minstens 4 UUR in de koelkast om op te stijven !                                                                                                  Bereiding van de coulis; Doe de frambozen samen met de poedersuiker en een eetlepel citroensap in een blender of met een staafmixer. ( Houd er een paar apart voor de garnering ) Pureer de inhoud tot een coulis. Als het tijd is om de panna cotta  met framboos op te dienen doe je de bastogne koekjes in een schone theedoek en verkruimel je deze met een deegroller. Leg een laagje koekkruim op de panna cotta – schenk hierover de frambozen coulis – garneer met een blaadje mint een framboos en een stukje pure chocolade.

Maak hierbij een heerlijke kop Verse Munt thee (van het overgebleven munt ) en je Italiaanse Avond is compleet !!!!

Loading...