Sinterklaas Weekpakket

Van maandag 28 november t/m vrijdag 2 december 2022

Nasi van Jan


Benodigdheden:  1
pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Groentesoep

Benodigdheden; zak gesneden soepgroenten, 500 gram rundergehakt, 3 runder-bouillonblokjes, ketjap manis, peper en zout, vermicelli  

                                                                                                                                                                  Bereiden; Neem een pan met 2 liter wateren voeg 3 runder-bouillonblokjes toe. Vervolgens de gesneden soepgroenten toevoegen. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen het gehakt kruiden met wat peper en zout en ketjap manis en er kleine gehaktballetjes van draaien. Doe deze in de soeppan erbij. Laat zo lekker op een laag pitje nog 10 minuten pruttelen. Doe als laatst een handje vermicelli erbij – 5 minuutjes door pruttelen en je hebt de aller lekkerste super verse groentesoep. Stokbroodje erbij – lekker smeerseltje en genieten …… 

Gevuld stokbroodje (4 personen)

Benodigdheden; 4 afbakstokbroden , 500 gram gehakt, 1 zakje Stroganoff gehaktkruiden, 1 doosje champignons, 1 uitje, paar kleine tomaatjes, 1 ei, plakjes ontbijtspek, geraspte kaas. 

Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden. Neem de afbakstokbroden uit de verpakkingen en snijd deze in de lengte vanaf de bovenkant een driehoek uit. Meng in een schaal de gehakt, met de kruiden en het eitje. Vul de stokbrood met het rauwe gehakt. Leg hier bovenop wat plakjes champignon, tomaat, uien ringetjes en bestrooi met geraspte kaas. Wikkel om met plakjes ontbijtspek en strooi hier nogmaals wat geraspte kaas over. Bovenkant formulier

Zet de broden in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20-25 minuten.  

Krokante Zoete Aardappel frietjes            

Benodigdheden: 1 kilo zoete aardappel, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels maïzena, 4 theelepels paprika poeder, peper en zout, bakpapier                                                                                                                                                                           Bereiden : Spoel de zoete aardappels goed af onder de kraan, je hoeft ze niet te schillen maar zorg er wel voor dat de schil mooi schoon is. Snijd vervolgens de frietjes van de zoete aardappel en doe deze in een ruime kom. Vul de kom met water en laat ze vervolgens een half uurtje weken. Verwarm ondertussen de oven voor op 210-220 graden. Giet het water uit de kom en dep de patatjes goed droog. Maak de kom vervolgens ook droog met een theedoek en doe de frietjes er weer in. Voeg dan de maizena toe en meng dit door de frietjes zodat elk frietje een dun laagje heeft gekregen. Voeg daarna de olijfolie toe en meng dit ook weer goed door de frietjes. Tot slot voeg je de paprika poeder en peper toe, weer goed mengen zodat de kruiden ook goed verdeeld zijn. Het zout voegen we later toe ( na het bakken )  Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de zoete aardappel frietjes. Bak de frietjes in 25-30 minuten krokant in de oven. Keer ze halverwege even om. Controleer of ze krokant zijn, haal ze uit de oven en strooi naar smaak zout erover. Eet smakelijk !!  

Loading...