“SINTERKLAAS WEEK” FEESTPAKKET

Prei-Shoarma Schotel

Benodigdheden; pakje bladerdeeg plakjes – vloeibare margarine – 500 gr shoarmavlees – 750 gr gesneden prei –  3 eieren – 250 gr crème fraiche – zakje geraspte kaas   

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden . Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Neem een pan en bak hierin het shoarmavlees. Voeg vervolgens de prei toe en bak mee. Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Prik er gaatjes in. Klop de eieren los met de crème fraiche en meng de helft van de geraspte kaas erdoor. Schep het eiermengsel door de shoarmavlees en doe alles in de ovenschaal. Bestrooi als laatste nog met wat geraspte kaas en bak de schotel in 30 minuten gaar.

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden; 1 zak Fussili pasta, 2 rode uien, 1 courgette,  1 paprika,  3 tomaten, 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, 250 gram Mozzarella

Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Vervolgens de plakjes champignons. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en mozzarella. Bestrooi met wat peper. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is en begint te kleuren.

Quesadilla met kip

Benodigdheden: pakje wraps – 500 gr kipfilet in blokjes – 2 uitjes – 2 paprika – blikje mais – 1 zakje fajita kruiden – zakje geraspte kaas – 2 bosuitjes – 250 gr crème fraiche – flesje zoete chili saus   

Bereiden: Snipper de uitjes en fruit deze aan in een pan. Voeg de blokjes kip toe en bak mee. Na een paar minuten de fajita kruiden en eventueel wat water zoals op de verpakking staat beschreven. Snij de paprika in blokjes en bak even mee met de kip en kruiden. Schep als laatst het blikje mais erdoor.

Leg een wrap in een droge koekenpan en verdeel wat kipmengsel op een helft van de wrap. Bestrooi dan met kaas en wat bosui ringetjes. Klap de andere helft er over heen. Bak 3 minuten en draai het dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is. Snijd de quesadilla in punten en eet deze met war zure room en chili saus – zooooo lekkerrrr 

Loading...