Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 8 t/m 14 oktober 2019

Stamppot van bietjes

Benodigdheden; gekookte bietjes van de Groentemeisjes, 1 ui, 1 Jonagold appel, zakje spekreepjes, beetje mayonaise, kaneel, cayennepeper, Zoete aardappelen                                                                                                     Bereiden; Schil en kook de zoete aardappelen. Snijd het uitje en appeltje in kleine stukjes . Fruit het uitje in een koekenpan als deze iets glazig begint te worden bak je het appeltje mee en bestrooi deze met wat kaneel.  Bak vervolgens de spekreepjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp je deze met een beetje mayonaise en een klein beetje cayennepeper tot een puree. De bietjes zijn door de “meisjes al gekookt dus deze ontvel je onder stromend water en rasp ze vervolgens. Verwarm de bietjes even.  Schep de ui, spekjes, appel en bietjes door de aardappelpuree en geniet dan van dit heerlijke verrassende recept. Speklapje erbij en smullen maar

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( 8 grote aardappels) , 4 eieren,  3 teentjes knoflook , groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg 3 teentjes knoflook toe, schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar  

Zuurkool oven schotel

Benodigdheden; 1 pakje zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.

Boodschappenlijstje;

  • zakje spekreepjes 2 x
  • beetje mayonaise
  • kaneel
  • cayennepeper
  • 500 gr rundergehakt
  • voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 eieren
  • groot bakje creme fraiche
  • geraspte kaas
  • 1 1/2 kilo aardappels
  • stuk zuurkoolspek
  • rookworst
Loading...