Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 5 t/m 8 november 2019

Pompoensoep – echt heerlijk en super leuk om te maken..

Benodigdheden; 1 flespompoen, 1 winterwortel, 2 uien , 2 groenten bouillon tabletten, 1 perssinaasappel, 1 theelepel tabasco, peper en zout, olijfolie, potje crème fraiche   

Bereiden; Halveer de flespompoen  en schil met een dunschiller. Verwijder de pitten. Snijd de pompoen in plakken en maak er blokjes van. Snipper de uien en snijd de winterwortel in kleine blokjes. Neem een grote soeppan en verhit hierin 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel en pompoenblokjes toe en roerbak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes en het sap van 1 perssinaasappel. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuutjes heel zachtjes koken. Haal daarna de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en een theelepeltje Tabasco . Voeg eventueel nog wat extra water toe als je de soep te dik vind.  Serveer de soep in diepe borden en schep op elke portie een lepeltje crème fraiche

Ovenschotel met spruitjes en zoete aardappel       

Benodigdheden; 750  gram spruitjes, 750 gram zoete aardappel, zakje geraspte kaas, 2/3 eetlepels paneermeel, 1 ui, nootmuskaat, peper en zout, scheutje melk. Boter om de ovenschaal mee in te vetten

Bereiden;  verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.  Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in blokjes. Doe de stukjes aardappel in een pan, zet onder water en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Zet ze in een pan met water en kook ze ook in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de ui fijn . Meng de gerapte kaas met de paneermeel. Als de aardappelen zacht zijn en je kunt er met een vork inprikken, afgieten en stampen tot een egale  massa. Breng de aardappel puree op smaak met peper en zout. Roer de ui en de spruitjes erdoorheen. Schep het mengsel in de ovenschaal. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Bestrooi daarna met de kaas/paneermeel mengsel. Zet de schotel nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. En dan ………..genieten van deze spruitjes-ovenschotel 😊 lekker met een balletje gehakt

Prei gehakt ovenschotel           

Benodigdheden; 500 gram gehakt, 750 gr prei, 1 kilo aardappelen, 150 gram katenspek, potje crème fraiche, 2 dl melk, boter, peper, zout, zakje geraspte kaas, zakje gehaktkruiden, 250 gram spekblokjes     

Bereiden; schil de aardappelen en kook deze gaar. Kruidt het gehakt met de gehaktkruiden en bak het rul en bruin. Neem het gehakt uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes. Kook de gesneden prei even kort. . Laat de prei vervolgens uitlekken in een vergiet. . Als de aardappelen gaar zijn, voeg de melk en crème fraiche toe en mix het geheel tot een puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bedek de binnenzijde van een ovenschaal met de plakjes katenspek. Leg op de bodem een laag gehakt. Daar bovenop de prei en de spekblokjes. Vul de schaal op met aardappelpuree. Garneer het geheel af met  geraspte kaas. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Dit is echt super lekker en makkelijk een dag van te voren te maken …..

Boodschappenlijstje;

  • 2 groenten bouillontabletten
  • 1 theelepel Tabasco
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 x potje crème fraiche
  • zakje geraspte kaas
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • melk
  • boter
  • 1 kilo aardappelen
  • 150 gram katenspek
  • zakje gehaktkruiden
  • 250 gram spekblokjes

Loading...