Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 26 t/m 29 november 2019

Hutspot 

Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen       

Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Spitskool taart                                                                                                                                             Benodigdheden:   Vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine    

Bereiden:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Spruitjes Anders  (dit is echt lekker he 😊 )

Benodigdheden;  spruitjes, 1 ui , zakje spekblokjes, bakje crème fraiche,  gebakken aardappeltjes 

Bereiden;  Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën. Kook de spruitjes beetgaar. Bak de gesneden ui en de spekblokjes bruin in een grote koekenpan. Vervolgens bak je de spruitjes nog even mee voor de smaak.  Voeg daarna de crème fraiche toe en roer goed door elkaar. Kruiden met een beetje peper en zout  en dan genieten maar.  Lekker met een gehakt balletje en gebakken aardappeltjes

Boodschappenlijstje ;

  • 1 kilo draadjes vlees
  • ketjap manis
  • peper en zout
  • 2 kilo aardappelen
  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 500 gram rundergehakt
  • zakje Italiaanse gehaktkruiden
  • kaneel
  • suiker
  • vloeibare margarine
  • zakje spekblokjes
  • bakje crème fraiche
  • gebakken aardappeltjes
  • lekker stukje vlees
Loading...