Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 24 t/m 30 september 2019

Runder stoofpot met rode kool

Benodigdheden; 1 zak gesneden rode kool, 1 winterpeen, +/- 1 kilo  rundvlees, 2 uien, peper en zout, ketjap manis, 250 ml rode wijn

                                                                                                                                           Bereiding; Snijd de winterwortel in schuine plakken en de uien in ringen. Neem een grote braadpan en braad de runderlap flink gekruid met peper en zout aan beide zijden bruin. Voeg dan een scheutje ketjap manis toe. Leg hier bovenop de gesneden rode kool, winterpeen en  ui ringen. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat vervolgens de pan op laag vuur of op een vlamverdeler lekker op z’n gemakje gaar stoven. Minstens 3 uur zodat je het rundvlees met een vork uit elkaar kunt trekken. Dit is zoo lekker  J gewoon met een aardappeltje erbij. Geniet ervan  !!

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden; 1 zak Fussili pasta, 2 rode uien, 1 courgette, 4 tomaten, 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, zakje geraspte kaas

Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil in kleine blokjes. Was en snijd de paprika in blokjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Dek de pasta af met plakjes tomaten. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

Roerbak spruitjes met spekjes      

Benodigdheden: 750 gram spruitjes, 1 uitje, zakje spekblokjes, balletje gehakt      

Bereiden: Maak de spruitjes schoon en kook de spruitjes in water met zout beetgaar. Giet af. Snipper ondertussen het uitje. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de spekblokjes 5 minuten. Voeg het uitje toe en roerbak daarna de spruitjes nog even mee. Breng op smaak met peper. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt.

Lievelings Witlofschotel van Jim 😊

Benodigdheden; pakje bladerdeegplakjes, 2 uien, 2 stengels bleekselderij, witlof, 150 gram gerookte kipfilet, 2 eieren, 1 dl Finesse voor koken, zakje geraspte kaas, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper       

Bereiden; Oven voorverwarmen op 220 graden. Bladerdeeg plakjes laten ontdooien. Bekleed vervolgens de ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de uien en fruit in een eetlepel olijfolie. Snijd ondertussen de bleekselderij, het witlof (bladeren heel laten !!) en de kipfilet in kleine stukjes en schik ze samen met de uien op het deeg. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Voeg de Finesse en de helft van de kaas toe en meng door elkaar. Giet het mengsel over de groenten. Bestrooi de schotel met nog wat kaas en bak in 30 minuten in een hete oven op 220 graden. 

Boodschappenlijstje;

  • 1 kilo draadjes vlees
  • peper en zout
  • ketjap manis
  • 250 ml rode wijn
  • 1 zak Fussili pasta
  • 500 gram runder gehakt
  • pakje tomatensaus met basilicum
  • zakje geraspte kaas
  • zakje spekblokjes
  • pakje bladerdeeg plakjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 2 eieren
  • flesje Finesse voor koken
Loading...