Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 22 t/m 28 oktober 2019

Pastarolletjes met ricotta en groene kool

Benodigdheden; 1 eetlepel olijfolie, 1 grote fijngehakte ui, 2 teentjes knoflook, 400 gram groene kool in reepjes gesneden, 8 lasagnevellen, 250 gr ricotta, 4 eetlepels groene pesto, peper, zout, 2 eieren, 125 ml mascarpone, Parmezaanse kaas grove vlokken 

Bereiden; Kook de lasagne vellen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spreid ze uit op een schone theedoek. Vet een ovenschaal in. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Schep de gesneden groene kool erdoor en laat op middelhoog vuur slinken, voeg dan 2 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Laat dan de kool afkoelen. Klop in een kom de ricotta los met de eieren, 3 eetlepels pesto, peper en zout naar smaak, schep daarna de kool erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de ricotta-kool mengsel over de lasagnevellen, rol ze op en leg de rolletjes naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Roer de mascarpone los met 1 eetlepel pesto en de Parmezaanse kaas en strijk dit over de rolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet m zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 15 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt. Serveren met bijvoorbeeld een lekkere salade  Dit is echt zoooo lekker

Nacho cheese een super lekkere vakantie snack

Benodigdheden; 1 zak Nacho cheese tortilla chips, 300 gram rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 paprika, 1 rood uitje,  2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas, klein bekertje crème fraiche     

Bereiden; Bak het gehakt gaar. Voeg de gesneden ui en de gesneden paprika toe en het zakje taco kruiden. Doe de nacho chips in een ovenschaal bedekt met plakjes cheddar kaas. Doe hierover het gehakt mengsel en daar overheen de geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is. Doe hier bovenop hier en daar een kloddertje crème fraiche en dan lekker dopen en snacken !!

Nasi van Jan


Benodigdheden:  1
pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , 2 uitjes,, 250 gram spekreepjes,1 preitje,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek


Bereiden;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden uitjes toe . Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe aan de uitjes met nasivlees. Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor. Snijd en preitje in hele fijne reepjes/ snippertjes en schep deze rauw door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij

Boodschappenlijstje;

  • olijfolie
  • 8 Lasagnevellen
  • 250 gr Ricotta
  • 4 eetlepels groene pesto
  • peper en zout
  • doosje eieren
  • 125 ml Mascarpone
  • Parmezaanse kaas ( grove vlokken )
  • 1 zak Nacho Cheese Tortilla chips
  • 300 gram Rundergehakt
  • 1 zakje Taco kruiden
  • Pakje Cheddar Cheese
  • Geraspte kaas
  • Bekertje creme fraiche
  • 1 pak rijst
  • 300 gram Nasi vlees
  • Conimex nasi kruiden
  • 250 gram spekreepjes
  • Ketjap manis
  • Kroepoek / augurken/ pindasaus
Loading...