Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 17 t/m 23 september 2019

Aardappel-Prei schotel met tomaat en kaas

Benodigdheden; 500 gram vers gesneden prei van de Groentemeisjes , 2 tomaten, 500 gram gehakt, 2 kilo aardappelen, 100 gram belegen kaas in plakjes, olie, scheutje melk, klontje boter, peper en zout.                                                                                                        

Bereiden; Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en pureer deze tot een smeuïge aardappelpuree met een scheutje melk en klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.  Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesneden prei-ringen  met het  gehakt gaar en bruin. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de helft van de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Schep hier het prei mengsel  bovenop. Leg hierop de plakjes tomaat en verdeel de rest van de aardappelpuree erover. Dek alles af met de plakjes kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.

“Kip in het pannetje”

Benodigdheden; 8 kipkarbonades/kipdrumsticks, zakje spekblokjes, 2 uien, 1 bos bospeen in stukjes gesneden,   1 klein blikje tomaten puree, 50 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, zout en peper en kipkruiden.

Bereiden; Neem de kip en kruid met peper en zout en wat kipkruiden. Neem een grote braadpan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekblokjes even uit. Haal ze uit de pan. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip rondom bruin. Uit de pan halen en dan de uien , knoflook, gesneden wortels  5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn, tomatenpuree en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven tot de kip gaar is, en smullen maar weer. Heerlijk met  gebakken aardappeltjes erbij 😊  

Broodje Hete kip

Benodigdheden; 500 gram kipfilet in blokjes, harde broodjes, komkommer, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, gemengde sla, ½ rode peper, handje taugé , 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel paprika poeder, 2 eetlepels ketjap manis

Bereiden; Snijd de ui in ringen en bak ze tot ze glazig zijn. Neem de kipblokjes en doe ze in een kom. Snijd  het teentje knoflook fijn en het  ½ rode pepertje in smalle ringetjes. Voeg dit samen met de honing, de mosterd, de paprika poeder en ketjap manis. Meng goed door elkaar. Neem een braadpan en bak de kip gaar en bruin, . Snijd de komkommer in dunne plakjes en beleg de broodjes met wat gemengde sla en de komkommer. Neem een vergiet en giet en was de taugé.  Schep daarna de hete kip op de broodjes. Leg hier een handje taugé bovenop en je hebt een heeeeeerlijk broodje 

Boodschappenlijstje;

  • 500 gram gehakt
  • 2 kilo aardappelen
  • 100 gram belegen kaas in plakjes
  • olie
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 8 kip karbonades/kip drumsticks
  • zakje spekblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 50 gr boter
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kippenbouillon
  • kipkruiden
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • harde broodjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
Loading...