Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 15 t/m 21 oktober 2019

Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus    

Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus J    

Krieltjes uit de oven – een ware traktatie !!

Benodigdheden; krieltjes, 2 teentjes knoflook, takje verse rozemarijn en een takje tijm, zeezout, olijfolie  

Bereiden; Verhit de oven voor op 220 graden. Was de aardappeltjes en dep ze droog. Snijd ze met schil en al in kleine partjes. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.  Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel de aardappelen royaal met olijfolie, zeezout, fijngehakte knoflookteentjes en een afgeritst takje rozemarijn en wat tijm. Zet de aardappeltjes 1 uur in de oven en schep ze zo nu en dan om. Wanneer ze goudbruin en van binnen zacht en mals zijn ze klaar om van te genieten. Heerlijk met een salade en een lekker stukje vlees  

Verrukkelijk vispannetje uit de oven

Benodigdheden; 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes, 1 bospeen, 300 gram prei, 1 ui, 1 teen knoflook, 500 gram kabeljauw filet, 250 gram kookroom, 4 el witte wijn, geraspte kaas,  4 el paneermeel, olijfolie, peper en zout                                                                                                        

Bereiden; Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit in een braadpan met olie de gesnipperde ui en geperst knoflookteentje. Voeg de gesneden prei en fijngesneden bospeen toe. Laat de groenten ongeveer 15 minuten bakken op zacht vuur. Af en toe roeren. Haal de pan van het vuur en schep dit in een grote ovenschaal. Leg de stukken vis bestrooid met peper en zout op de groenten. Meng de kookroom met de witte wijn en schenk over de vis. Verdeel de schijfjes aardappel over de vis, strooi de kaas en paneermeel erover en besprenkel met wat olijfolie. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het gaar is. Serveer met een lekkere salade en smullllllllen ……

Boodschappenlijstje;

  • 2 kilo aardappels
  • zakje spekblokjes
  • 2 rookworsten
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • bruine jus
  • zeezout en peper
  • olijfolie
  • dressing voor salade
  • lekker stukje vlees
  • 500 gram kabeljauw filet
  • 250 gr kookroom
  • witte wijn
  • geraspte kaas
  • paneermeel
Loading...