Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 12 t/m 15 november 2019

Runder stoofpot met rode kool

Benodigdheden; 1 zak gesneden rode kool, 1 winterpeen, +/- 1 kilo  rundvlees, 2 uien, peper en zout, ketjap manis, 250 ml rode wijn                                                                                                                                            Bereiding; Snijd de winterwortel in schuine plakken en de uien in ringen. Neem een grote braadpan en braad de runderlap flink gekruid met peper en zout aan beide zijden bruin. Voeg dan een scheutje ketjap manis toe. Leg hier bovenop de gesneden rode kool, winterpeen en  ui ringen. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat vervolgens de pan op laag vuur of op een vlamverdeler lekker op z’n gemakje gaar stoven. Minstens 3 uur zodat je het rundvlees met een vork uit elkaar kunt trekken. Dit is zoo lekker  J gewoon met een aardappeltje erbij. Geniet ervan  !!

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden; 1 zak Fussili pasta, 2 rode uien, 1 courgette, 1 paprika , tomaatjes, 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, zakje geraspte kaas

Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil EN DE de paprika  in kleine blokjes.   Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette en gesneden paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Dek de pasta af met plakjes tomaten. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

Verse zelf gekookte bietjes         

Verse zelf gekookte bietjes zijn zo lekker. Maak de bieten schoon onder de kraan, even stuk voor stuk goed afspoelen. Doe de bieten in een grote pan en vul deze met water totdat ze net onder water staan. Voeg een paar schepjes suiker en wat  zout toe en breng ze aan de kook. Wanneer de bieten koken, laat je ze op laag/gemiddeld vuur met de deksel op de pan zachtjes gaar koken. (90-120 minuten) Om te controleren of ze gaar zijn, prik met een mesje in de bieten. Als dit zacht voelt zijn ze goed. Laat de bieten afkoelen. Pel vervolgens als ze zijn afgekoeld de vellen van de bieten af. De schil hoort er makkelijk vanaf te knijpen zijn. Bieten raspen en dan heerlijk met een gekookt aardappeltje, speklapje of balletje gehakt. Om het helemaal af te maken garneer de bietjes met een  fijn gesneden uitje.

Boodschappenlijstje;

  • 1 kilo rundvlees (draadjesvlees)
  • peper en zout
  • ketjap manis
  • 250 ml rode wijn
  • 1 zak Fussili pasta
  • 500 gram runder gehakt
  • pakje tomatensaus met basilicum
  • zakje geraspte kaas
  • suiker
Loading...