Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 10 t/m 17 september 2019

Uiensoep volgens recept van “de meisjes”        

Benodigdheden:   1 zak vers gesneden uienringen van de Groentemeisjes, 300 gram soepvlees, 50 gram boter, 2 tenen knoflook, 45 gram bloem, 3 runder-bouillontabletten,  250 ml droge witte wijn, 1 laurierblad, plakjes stokbrood, geraspte kaas
Bereiden: 
Neem een grote pan en vul deze met 1 ½ water, 3 runderbouillonblokjes en het soepvlees. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt, vuur laag draaien en lekker laten pruttelen. Het soepvlees moet goed garen. Neem ondertussen een pan en bak hierin met een klontje boter de uienringen in 25 minuten diep goudbruin tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg vervolgens de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam al roerend de uien en de wijn aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg het laurierblad toe, deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad , proef of de soep goed van smaak is. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Serveren:  Neem een grote soepkom en leg hierin een plakje geroosterd stokbrood en bestrooi deze met wat geraspte kaas. Schenk hierover de uiensoep en zet de kom dan heel even in de oven onder de grillstand tot de kaas gesmolten is en het brood aan de oppervlakte ligt en dan……………………….heerlijk genieten 😊

Oooooooverheerlijk Italiaanse Ovenschotel !!  

Benodigdheden; 4 mooie ongepaneerde varkensschnitzels, 2 pakjes tomatensaus basilicum, 1 courgette, 1 zak verse spinazie van de Groentemeisjes, 2 teentjes knoflook, 2 uien gesnipperd, 2 bollen Mozzarella, bakje verse Parmezaanse kaas snippers, pasta naar eigen keus/smaak ,gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout

Bereiden; Was de spinazie en laat goed uitlekken . Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn omdat ze later nog in de oven gaan. Snijd de uien en knoflook fijn en de courgette in blokjes. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de bollen mozzarella in plakken. Fruit in de overgebleven bakvet van de schnitzels eerst de uien kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee !! Als de courgette blokjes een mooi bruin kleurtje hebben zet dan het vuur wat lager en doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij. Zodat het de kans heeft om te slinken. Als laatst giet je er de pakjes tomatensaus bij en laat je alles even goed doorwarmen. Proef en breng eventueel op smaak met peper, zout en wat Italiaanse kruiden.  Zet het vuur uit. Leg de schnitzels in een ovenschaal en leg de plakjes mozzarella op de schnitzels en verdeel de saus erover.  Als laatst bedek je de schotel met een laagje kaas. Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten kun je er voor kiezen om de oven nog even op de grill stand te zetten zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt.  Serveren; Haal de schnitzels met de mozzarella onder de saus vandaan en leg op je bord. Schenk hier de saus overheen. Serveer hier een pasta naar eigen keus/smaak bij en geniet !!!!!

Witlof uit de oven met ham en Boursin    

Benodigdheden; witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout  

Bereiden; Verwarm de oven voor op 20 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf, snijd in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof in ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel de plakjes ham om de witlof. Leg de stronkjes naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel het kuipje.  Boursin erover en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is geworden. Super lekker met gebakken aardappeltjes.

Boodschappenlijstje;

  • 300 gram soepvlees
  • 50 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 3 runder bouillon tabletten
  • 250 ml droge witte wijn
  • stokbroodje
  • geraspte kaas
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 2 pakjes tomatensaus Basilicum
  • 2 bollen Mozzarella
  • Bakje verse Parmezaan vlokken
  • Pasta naar eigen smaak/keuze
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Plakjes flinterdunne achterham
  • Groot bakje Kruidenroomkaas of Boursin
  • Gebakken aardappelen
Loading...