Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het weekpakket van 1 t/m 7 oktober 2019

Hutspot 

Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen   

Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Spitskool taart                                                                                                                                            Benodigdheden:   Vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine    

Bereidingswijze:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Frit tata

Een frit tata is oorspronkelijk een eiergerecht dat werd gemaakt om de laatste restjes op te maken. Tegenwoordig is het gewoon een heerlijke maaltijd waar je eigenlijk alles in kan doen dat je maar lekker vind. Zo ook deze makkelijke frit tata met prei , paprika en gebakken spekjes.

Benodigdheden; 1 grote prei, 2 rode uien, 1 paprika, 3 tomaatjes, 5 eieren, 100 ml slagroom, 200 gram spekreepjes, jonge kaas, 2 eetlepels roomkaas, peper en zout, boter          

Bereiden;  Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een springvorm klaar die je met wat boter hebt ingevet. Zet ook een hapjespan klaar. Snijd de prei in dunne ringetjes, de rode uien in kleine stukjes en de paprika in reepjes. Bak de spekjes  in de hapjespan tot ze een beetje beginnen te verkleuren. Voeg daarna de gesneden groenten toe en bak deze een paar minuten mee in het spekvet. Klop intussen in een mengkom de eieren los met de slagroom en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel met de spekjes in een springvorm en verdeel over de bodem. Giet hier het eiermengsel overheen en verspreid het zo gelijkmatig mogelijk. Snijd wat tomaten in plakjes en verdeel deze over het eiermengsel. Wat geraspte kaas erover en schuif voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de bovenkant mooi bruin is geworden haal je de frit tata eruit. Snijd met een spatel de zijkanten los van de springvorm voordat je deze opendoet. Snijd hem voorzichtig in punten en serveer direct. Heerlijk met een salade of een stukje brood.

Boodschappenlijstje;

  • 1 kilo “draadjesvlees”
  • Ketjap Manis
  • Peper en zout
  • 2 kilo aardappelen
  • 1 pakje Bladerdeeg plakjes uit de vriezer
  • 500 gram rundergehakt
  • Zakje Italiaanse Gehaktkruiden
  • Kaneel
  • Suiker
  • Vloeibare Margarine
  • 5 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram spekreepjes
  • geraspte kaas
  • klein potje roomkaas
Loading...