Recepten en boodschappenlijstje behorende bij het Sinterklaas Weekpakket 3 t/m 6 december 2019

Worteltjestaart – leuk om te maken speciaal voor het paard van Sinterklaas

Benodigdheden; 100 gram walnoten, 1 sinaasappel, 1 tl kaneelpoeder, 140 ml zonnebloemolie, 250 gram licht bruine basterdsuiker, 2 eieren, 200 gram tarwebloem, 1 tl bakpoeder, 1 bos bospeen, 50 gram poedersuiker, 185 gram roomkaas naturel.                                                                                                                                                Bereiden; verwarm de oven voor op 150 graden, Rasp de oranje laag van de schil van een sinaasappel en pers daarna de vrucht uit. Maal de walnoten fijn en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de bospeentjes op een fijne rasp  en voeg toe aan het beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de taart ca 1 uur. Controleer na 50 minuten op de gaarheid met een saté prikker. Neem uit de oven en laat de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee en dan genieten ….Bovenkant formulier

Pasta Bolognese taart 😊 dit is echt leuk voor Sinterklaas avond  !!!!      

Benodigdheden; 1 SPRINGVORM , 500 gram Rigatoni pasta, zakje geraspte kaas, 1 liter tomatensaus (gezeefde tomaten, 1 rode ui, 1 preitje, 500 gram gehakt, 1 teentje knoflook, 100 gram bacon reepjes, peper en zout, 2 theelepels Italiaanse kruiden, boter                                                                                                                                                Bereiden; verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook teentje, snijd de prei in smalle reepjes. Fruit dit aan in een koekenpan met een beetje boter. Voeg de bacon toe en bak 3 minuten mee Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de tomatensaus erbij  en de kruiden. Breng op smaak. Kook ondertussen de Rigatoni beetgaar (el dente) Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de Bolognese saus over de bodem. Steek de Rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen. Schep dan de rest van de saus erover en druk met een lepel wat in en rondom de Rigatoni. Bestrooi de bovenzijde met de kaas en bak de pastataart ca 15 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Snijd lekkere taartpunten eruit en serveer met een frisse salade van ijssla.

Sinterklaas pizza met ijsbergsla en komkommer

Benodigdheden; 8 wraps tortilla’s , olijfolie, 1 ui, 500 gr rundergehakt, pakje tomatensaus,  1 krop ijsbergsla in reepjes gesneden, 1 komkommer, knoflooksaus                                                                                                                                              Bereiden; Verwarm de oven voor op 225 graden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Zet het vuur laag en voeg de tomatensaus toe. Bestrijk de tortilla’s dun met de gehaktsaus en bak  ze op een bakplaat in de oven voor 2/3 minuten. Belg de Turkse pizza’s met de reepjes ijsbergsla en plakjes komkommer. Verdeel er wat knoflooksaus over en rol de pizza op en serveer direct.    Geniet weer van ons “Sinterklaas-week-pakket !!     

Boerenkoolschotel uit de oven

Benodigdheden; zak boerenkool, zakje spekreepjes, rookworst, 1 kilo aardappelen, zakje geraspte kaas, klontje boter, scheutje melk                                                                                                                                                     Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze gaar. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge aardappelpuree. Neem een wok of koekenpan en roerbak hierin de spekreepjes en de in plakjes gesneden rookworst. Schep de boerenkool erdoor en roerbak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een beboterde ovenschaal een dun laagje aardappelpuree. Schep hier bovenop de geroerbakte boerenkool en strijk hierover nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak het gerecht 20-25 minuten. Lekker met een beetje mosterd en genieten maar ….

Boodschappenlijstje

  • 100 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 250 gram licht bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • 185 gram roomkaas naturel
  • 500 gram Rigatoni pasta (de grofste)
  • zakje geraspte kaas
  • 1 liter tomatensaus (gezeefde tomaten)
  • 2 x 500 gram gehakt
  • 100 gram bacon reepjes
  • peper en zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • boter
  • 8 wraps tortilla
  • pakje tomatensaus basilicum
  • knoflooksaus
  • zakje spekreepjes
  • rookworst
  • 1 kilo aardappelen
  • scheutje melk
Loading...