Recepten behorende bij het weekpakket van maandag 11 t/m vrijdag 15 april 2022

Broodje shoarma met spitskool

Benodigdheden; 2 uien, 1 rode paprika, 1 spitskool, olijfolie, 500 gram shoarmavlees, afbak shoarmabroodjes, ketjap manis

Bereiden; verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien, was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes, Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Verhit in een wok of koekenpan de olijfolie en roerbak de ui en de paprika ca 2 minuten. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ook ca 4 minuten mee. Bak ondertussen de shoarmabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg als laatst de spitskool aan het vlees toe en roerbak nog even 4 minuten mee. Breng op smaak met ketjap. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes en naar smaak wat knoflooksaus . Lekker met patatjes   

Prei gehakt schotel  

Benodigdheden; 500 gram rundergehakt,1 uitje,  champignons, 750 gram prei gesneden ,  6 grote aardappelen,  theelepel sambal,  ketjap manis, 100 gram plakjes ontbijtspek, geraspte kaas.                                   

Bereiden; Bak het gehakt met het uitje en de gesneden champignons rul en bruin. Kook de prei  5 minuten. Schil en kook  6 grote aardappels om hier aardappelpuree van te maken. Giet de prei af in een vergiet en laat goed uitlekken. Maak de aardappelpuree door de aardappels met een klontje boter en een scheutje melk te stampen tot een gladde puree. Breng op smaak met wat peper en zout.  Neem een ingevette ovenschaal en begin met het gehakt mengsel. Leg hier bovenop de gekookte prei en bedek met de plakjes ontbijtspek. Vervolgens bedekken met de aardappelpuree en glad uitstrijken. Geraspte kaas erover en dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten.

Kip kerrie met rijst en Romanesco bloemkool

Benodigdheden; 400 gram rijst, 500 gram kipfilet, 1 pak Conimex mix voor Kip Kerrie Madras, 1 Romanesco bloemkool, 2 rode uien

Bereiden; Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken met een schone theedoek afgedekt. Snijd de kip in stukjes. Meng met marinademix uit het pakje met 3 eetlepels wok olie. Voeg de kipblokjes toe en laat 5 minuten marineren. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes beetgaar. Afgieten en laten uitlekken. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit een wok of koekenpan roerbak de stukjes gemarineerde kip in 5 minuten. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de ui toe en wok nog 5 minuten. Roer de sausmix uit het pak en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.  Schep de rijst op borden en verdeel de Kerrie Kip en bloemkool erover. Lekker met wat kroepoek erbij en genieten van deze gezonde hap

Loading...