Paas-Week pakket van 3 t/m 7 april 2023

Romige Courgettesoep
Benodigdheden; 2 courgettes in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 groentebouillontabletten, 100 ml slagroom, 1 liter water, zout en peper, scheutje olijfolie, 200 gr gerookte Zalmsnippers Bereiden; verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de uien glazig. Snijd de knoflookteentjes fijn en fruit even mee. Voeg vervolgens de blokjes courgette toe en bak nog even een paar minuten mee. Voeg 1 liter water met de 2 bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 12 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en pureer alles met een staafmixer en meng de slagroom erdoor. . Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, en garneer met de zalmsnippers. Geniet van deze verrassend lekkere soep !!!
Rauwe witlofsalade
Benodigdheden; Witlof, 4 eieren, augurken, zilveruitjes, 1 ui, pakje ham reepjes, tomaten, mayonaise, azijn, zout, peper
Bereiden; kook de eieren hard 6 minuten. Snijd de stronkjes witlof in de lengte door, verwijder de harde bittere kern en snijd ze vervolgens in de breedte in dunne reepjes. Was de witlofreepjes in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd in de tussentijd de ui in fijne stukjes, de tomaat in kleine blokjes de augurken in plakjes. Doe vervolgens alles in een schaal, voeg de ham reepjes toe, wat zilveruitjes en de tomatenblokjes, Voeg een klein scheutje azijn toe, wat zout en peper en voeg tenslotte 3 a 4 grote scheppen mayo toe. Roer alles goed door. Pel de eieren, snijd in plakjes en leg die bovenop de salade en schep ze er voorzichtig door. Heerlijk bij de barbecue, of met gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees.
Broodje Kipsaté
Benodigdheden; Gemengde sla , 4 pistoletjes, 600 gram kippendij filet in blokjes, handje taugé, komkommer, 1 rood uitje, 1 teentje knoflook, satésaus, peper, zout, ketjap manis Bereiden; Bak de stukjes kip in een koekenpan in een beetje boter en bestrooi tijdens het bakken met wat peper en zout en ketjap manis. Voeg het gesneden uitje en teentje knoflook toe en bak even mee. Maak ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Schep als de kip gaar is deze door de saté saus. Snijd de pistoletjes open en bekleed met wat sla en komkommer. Schep hier bovenop de saté en ui erover , als laatst wat taugé erop ( afgespoeld met kokend water ) en geniet van deze bij uitstek lekker “weekend hapje”.
Zoete aardappel frietjes
Benodigdheden: zoete aardappelen, 1 theelepel paprika poeder , zout
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden.Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Ik schil de aardappelen niet, maar als je dit fijner vindt, kan dit natuurlijk wel. Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte. Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe. Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier .Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden. Serveer frieten van zoete aardappel met mayonaise.