Laatste weekpakket van 2022

Bami van de “meisjes”
Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is. Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..
Gevulde appelbollen
Benodigdheden; pakje bladerdeegplakjes, 6 Goudrenet appels, snuf kaneel, 1 ei, 150 gram amandelspijs, suiker
Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden !! Schil de appels en boor met een appelboor het klokhuis eruit. Voeg een ½ losgeklopt ei met de amandelspijs. Meng goed door elkaar. Vul de holtes met het amandelspijs en bestrooi met een beetje kaneel. Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn. Leg de appels op een bakplaat met bakpapier op zijn kop ( dus met de opening van het bladerdeeg naar beneden zodat het vocht eruit kan lopen. Bestrijk ze met het overgebleven ei en bestrooi met een beetje suiker . Zet ze 30 minuten in de oven en dan smullen met een bolletje ijs of toefje slagroom
Broodje Kipsaté
Benodigdheden; Kropje ijssla, 4 pistoletjes, 600 gram kippendij filet in blokjes, handje taugé, 1 teentje knoflook, 1 uitje, satésaus, peper, zout, ketjap manis
Bereiden; Bak de stukjes kip in een koekenpan in een beetje boter en bestrooi tijdens het bakken met wat peper en zout en ketjap manis. Maak ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Schep als de kip gaar is deze door de saté saus. Bak ondertussen het uitje en voeg als laatst de taugé toe. Snijd de pistoletjes open en bekleed met wat fijngesneden reepjes sla en schep hier bovenop de saté en verdeel de taugé en ui erover en geniet van dit lekkere oudejaars hapje
Witlof met Boursin en ham (deze blijft lekker 😊 ) Benodigdheden; witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout.
Bereidingswijze; Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf. Snijd de witlof in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel plakjes ham om de witlof heen. Leg deze daarna naast elkaar in de ovenschaal . Verdeel de Boursin over de witlof en strooi daarna wat geraspte kaas erover. De ovenschaal kan nu in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden. Lekker met gebakken aardappeltjes.
De Groentemeisjes wensen iedereen een mooie en gezellige jaarwisseling toe maar bovenal een gezond 2023 !! Carine en Liesbeth