Je winkelwagen is momenteel leeg!
LAATSTE “SCHOOL – VAKANTIE – WEEK” PAKKET 😊

Paarse spitskool salade met appel, noten en geitenkaas
Benodigdheden: 1 paarse spitskool, 1 rode appel. 75 gram ongezouten walnoten, 100 gram verse geitenkaas, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepel halfvolle yoghurt, 4 eetlepels magere kwark, 1 eetlepel (scherpe) mosterd, 2 eetlepels azijn, peper
Bereiden: Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Hak de walnoten grof. Verkruimel de verse geitenkaas.
Klop een dressing van de kwark, yoghurt, mosterd en azijn en breng op smaak met vers gemalen peper.
Verdeel de spitskool over 4 borden. Verdeel hier de appel, walnoten, geitenkaas, rozijnen over en schenk er de dressing over.
Bami van de “meisjes”
Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is. Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..
“Groentemeisjes Tomatensoep”
Benodigdheden; 750 gram tomaten, 2 uien, 3 runderbouillonblokjes, bladselderij, 400 gram rundergehakt, vermicelli, peper en zout, ketjap manis.
Bereiden; Was en snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Breng de partjes tomaat aan de kook in een soeppan met 1 ½ liter water en 3 bouillonblokjes. Voeg vervolgens de gesnipperde uitjes en fijngesneden selderij toe. Draai ondertussen van het gehakt gekruid met peper en zout en een scheutje ketjap manis kleine gehaktballetjes . Laat 10 minuten zachtjes koken. Schep de tomaten eruit en pureer deze met een staafmixer. Schenk dit weer terug in de pan. Voeg de gehakt balletjes toe. Laat zachtjes pruttelen. Tot slot de vermicelli toevoegen ( ongeveer 2 nestjes) Nog even zachtjes laten koken en op smaak brengen met nog wat peper en ketjap. Stokbroodje kruidenboter erbij en je hebt een heerlijke pan soep.