Krokus-vakantie Weekpakket

Runderstoofpot met rode kool en winterpeen

Benodigdheden: 1 zak gesneden rode kool – 1 winterpeen – 1 ui ( in  – peper en zout – ketjap manis – 250 ml rode wijn – 1 kilo rundvlees

Bereiden : Neem een grote braadpan en braad de runderlap flink gekruid met peper en zoout aan beide zijden bruin. Voeg dan een scheutje ketjap manis toe. Leg hier bovenop de gesneden rode kool, gesneden winterpeen en de ui in ringen gesneden. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn. Breng langzaam aan de kook. Laat vervolgens de pan op een laag pitje lekker op zn gemakje gaar stoven. Minstens 3 uur zodat je het rundvlees met een vork uit elkaar kunt trekken. Dit is zooo lekker. Een gekookt aardappeltje erbij en dan genieten !!!  

Witlof met Boursin, ham en gebakken ui     

Benodigdheden; witlof, plakjes ham, pakje Boursin, 1 grote ui in ringen, geraspte kaas, boter, 1 kippen bouillontablet.                                                      

Bereiden; maak de witlof schoon en snijd in de lengte door midden (evt. door vieren) Kook ze in water met de kippenbouillontablet. Kook de witlof niet helemaal gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter de ovenschaal en leg de uitgelekte witlof in de schaal. Besmeer de witlof met de Boursin. Leg er de plakjes ham over. Leg daar bovenop de uienringen. Bestrooi met geraspte kaas.  Zet de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten. Onwijs lekker met een gebakken aardappel en een schnitzeltje.

Zoete geroosterde wortelen

Dat wortelen goed zijn voor je ogen is algemeen bekend. Maar weet je dat wortelen ook heel goed zijn voor je huid? Wortelen bevatten veel bètacaroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, en van vitamine A is bewezen dat het bijdraagt aan een mooie huid. Daarnaast bevatten wortelen veel anti-oxidanten en vitamine C en deze voedingsstoffen zijn ook nodig voor een gezonde huid.  We eten wortelen vaak rauw (lekker als knabbeltje tussendoor) of gekookt. Maar wat minder bekend is, is dat je wortelen kunt roosteren in de oven. Het is gemakkelijk te maken en ook heel erg lekker. Eet er een stukje vis en wat gekookte aardappeltjes bij en je gezonde maaltijd is klaar!

Benodigdheden: Bakje waspeen – 5 el olijfolie – 1 tl komijnzaadjes – 1 tl tijm – 1 teen knoflook fijngehakt – 1 el honing

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijfolie, komijnzaadjes, tijm, knoflook en honing door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper. Meng dit in een grote kom met de wortelen en leg de wortelen vervolgens in een ovenschaal. Laat de wortels voor 40 minuten in de oven roosteren. Heerlijk met gekookte vis en een aardappeltje

Loading...