KERST 2023 WEEKPAKKET

Broodje Kipsaté

Benodigdheden; Zakje mesclum sla, 4 pistoletjes, 600 gram kippendij filet in blokjes,  1 teentje knoflook , 1 komkommer in plakjes, , 1 uitje, satésaus, peper, zout, ketjap manis

Bereiden; Bak de stukjes kip en het gesneden uitje en knoflookteentje in een koekenpan in een beetje boter en bestrooi tijdens het bakken met wat peper en zout en ketjap manis. Maak ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Schep als de kip gaar is deze door de saté saus.  Snijd de pistoletjes open en bekleed met een handje sla , plakjes komkommer  en schep hier bovenop de saté. Dit is een heerlijk tussendoor hapje  

Witlof met ham en kaas in de bladerdeeg

Benodigdheden: struikjes witlof, plakjes ham en kaas, pakje bladerdeeg, geraspte kaas. 
Bereiden:  Snijd van de witlof het kontje en verwijder de buitenste bladeren. Wanneer  de stronkjes witlof te groot zijn eventueel halveren. Kook de stronkjes witlof gaar en laat deze vervolgens  in een vergiet uitlekken.
bladerdeeg, en leg de stronkjes naast elkaar in een  ovenschaal. Bestrooi de pakketjes eventueel nog met wat geraspte kaas  en doe ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.  En genieten maar

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 1 appeltje, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.                                                                        

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Gevulde appelbollen  – een heerlijk kerst toetje           

Benodigdheden; pakje bladerdeegplakjes, 5 Goudrenet appels, snuf kaneel, 1 ei, 150 gram amandelspijs, suiker 

Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden !! Schil de appels en boor met een appelboor het klokhuis eruit. Voeg een ½ losgeklopt ei met de amandelspijs. Meng goed door elkaar. Vul de holtes met het amandelspijs en bestrooi met een beetje kaneel.  Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn. Leg de appels op een bakplaat met bakpapier op zijn kop ( dus met de opening van het bladerdeeg naar beneden zodat het vocht eruit kan lopen. Bestrijk ze met het overgebleven ei en bestrooi met een beetje suiker . Zet ze 30 minuten in de oven en dan smullen met een bolletje ijs of toefje slagroom

Loading...