Het 1e Weekpakket van 2024 !!

BAMI (volgens recept van de Groentemeisjes)

Benodigdheden: Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek.                                                             

Bereiden: Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus. 

Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus

Bloemkool met een veldsla salade

Benodigdheden voor de Burrata/ veldsla salade:

zakje veldsla , 1 komkommer in blokjes gesneden, tomaatjes in kleine stukjes, 1 bol burrata, balsamico crème, paar schepjes truffel mayonaise, pijnboompitjes

Meng alle ingrediënten door elkaar, voeg naar smaak wat truffelmayonaise toe en maak met de balsamico crème wat streepjes over de salade en burrata bol. Wat geroosterde pijnboompitjes erover en je hebt een heerlijke salade .  .

Loading...