Het 1e Weekpakket van 2023- 2 t/m 6 januari

Hutspot      

Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 1 ½ kilo aardappelen                               

Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip

Benodigdheden; 750 gram spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.  

Bereiden; Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.

Bak je aardappeltjes goudbruin. Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens  de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo lekker 

Vers gekookte bietjes met uitgebakken spekjes en uitjes

Benodigdheden: Vers gekookte bietjes van de meisjes, uiensnippers, zakje spekreepjes, speklapjes

Bereiden: Ontvel de bietjes onder stromend water en rasp ze fijn. Doe ze in een pan met een klein laagje water en warm ze zachtjes op. Bak de spekreepjes zonder boter in een koekenpan hard uit. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Kruid de speklapjes met peper, zout en kerriepoeder en marineer ze met een scheutje ketjap manis. Bak ze lekker bruin. Neem een bord en schep hierop de bietjes, een beetje uien snippers en de krokant uitgebakken spekjes, aardappeltje en speklapje erbij ( en ik doe dan ook nog een beetje mayonaise over de bietjes 😊 en dan zit je toch mega lekker te eten …. 

Loading...