Fluweelzachte bloemkoolsoep met geitenkaas en geroosterde pijnboompitten

Benodigdheden;

Groentemeisjes: 1 bloemkool in roosjes, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook klein gesneden, pijnboompitten.

Ook nodig: paar eetlepels olijfolie, 2 groentebouillion tabletten, 3 rondjes geitenkaas naturel in plakjes.

Bereiden;

Fruit de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten in een grote pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten, niet bruin laten worden.

Voeg 800ml water en de groentebouillion tabletten toe en laat de soep aan de kook komen. Laat de boel lekker een minuut of 1o pruttelen op een laag vuur tot de bloemkool gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa ontstaat.
Voeg 3 plakjes geitenkaas toe en pureer nogmaals. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Dien de soep op in een kom, plakje geitenkaas erop, een stuk of 10 pijnboompitjes erbij.

En genieten maar!

Loading...