Gewokte kip met Chinese kool en cashewnoten

Benodigdheden; 
1 Chinese kool, 2 teentjes knoflook, 500 gram kip in reepjes, 3 eetlepels Wok olie, 1 klein flesje Conimex Wok saus Hoisin, 100 gram cashewnoten, zak Conimex Eier Mie                                                                                                                                                                           Bereiden; Snijd de Chinese kool in smalle repen. Pel en snipper de teentjes knoflook. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de kip 4 minuten met 2 uitgeperste teentjes knoflook .  Voeg vervolgens de Chinese kool toe en roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de Conimex Wok saus Hoisin toe en warm goed door. Voeg op het laatst de cashewnoten toe. Kook ondertussen de Mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet af. Verdeel de Chinese mie over de borden en schep de geroerbakte Hoisin kip met Chinese kool erover EN GENIETEN .

Prei gehakt ovenschotel 
 
Benodigdheden; 500 gram gehakt, zak prei gesneden, 1 kilo aardappelen, 150 gram katenspek, 1 potje crème fraiche, 2 dl melk, boter, peper, zout, zakje geraspte kaas, zakje gehaktkruiden, 250 gram spekblokjes                                                                                                                                               Bereiden; schil de aardappelen en kook deze gaar. Kruidt het gehakt met de gehaktkruiden en bak het rul en bruin. Neem het gehakt uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes. Kook de gesneden prei even kort. Laat de prei vervolgens uitlekken in een vergiet. . Als de aardappelen gaar zijn, voeg de melk en crème fraiche toe en mix het geheel tot een puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bedek de binnenzijde van een ovenschaal met de plakjes katenspek. Leg op de bodem een laag gehakt. Daar bovenop de prei en de spekblokjes. Vul de schaal op met aardappelpuree. Garneer het geheel af met  geraspte kaas. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Dit is echt super lekker en makkelijk een dag van te voren te maken …..

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip

Benodigdheden; 750 gram spruitjes,  500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.  
Bereiden; Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.
Bak je aardappeltjes goudbruin.
Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens  de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo

Loading...