Je winkelwagen is momenteel leeg!

Benodigdheden; 8 kipkarbonades/kippendijen of kipdrumsticks, zakje spekblokjes, 2 uien, 1 bos bospeen in stukjes gesneden, 1 klein blikje tomaten puree, 50 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, zout en peper en kipkruiden. Bereiden; Neem de kip en kruid met peper en zout en wat kipkruiden. Neem een grote braadpan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekblokjes even uit. Haal ze uit de pan. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip rondom bruin. Uit de pan halen en dan de uien , knoflook, gesneden wortels 5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn, tomatenpuree en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven tot de kip gaar is. Heerlijk met gebakken aardappeltjes erbij 😊
Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes
Benodigdheden; zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine JUS
Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor. Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus J
Sperziebonen – kipcurry
Benodigdheden; 400 gram kipfilet, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetlepels boter, 3 eetlepels kerriepoeder, 400 gram sperziebonen, 1 ½ dl kippenbouillon van 1 tablet, peper en zout, 1 klein bekertje crème fraiche, , rijst
Bereiden; Snijd de kip in dunne reepjes. Pel de eieren. Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin. Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in 20 minuten gaar. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de crème fraiche en de eieren toe. Serveer met witte rijst.