Wraptaart
Benodigdheden; 8 wraps – 500 gram kipfilet in blokjes – 1 potje pesto – 1 potje crème fraiche  – 1 rode paprika – 1 gele paprika – 2 uien – 1 bakje cherry tomaatjes – 2 el Italiaanse kruiden – snufje zout en peper – zakje geraspte kaas – 2 vellen bakpapier – 2 springvormen of ovenschalen (liefst rond)
Bereiden ; Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de stukjes kip gaar in ongeveer 5 minuten. Ondertussen snipper je de uitjes en snijd de paprika’s en cherry tomaatjes in stukjes. Als de kip gaar is voeg je de paprika, ui toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Daarna voeg je wat Italiaanse kruiden toe, cherrytomaatjes (bewaar er een paar voor bovenop de taart, pesto en 2/3 van de crème fraiche. Meng alles goed doorelkaar.
Neem de springvormen met een vel bakpapier en leg er een wrap in. Verdeel hierover wat kipmengsel en wat geraspte kaas, stapel zo alle wraps op elkaar. Je eindigt met een wrap waarop je een laagje crème fraiche smeert. Hierop wat geraspte kaas , Italiaanse kruiden en tomaatjes . Zet de wraptaarten nu voor 15 minuten in de oven en dan ….. GENIETEN 
Broccoli taart met spekjes                                                                       
Benodigdheden; Broccoli,  6 plakjes bladerdeegplakjes (uit de vriezer) broccoli, 250 gram magere spekreepjes, 4 eieren, kuipje kruiden roomkaas, paneermeel, zakje geraspte kaas, quiche spring vorm                                
Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden en rooster iets onder het midden plaatsen. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Broccoli in roosjes ongeveer in 10 minuten beetgaar koken. Eieren met roomkaas vermengen tot een klontvrij mengsel en op smaak maken met peper. Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel. Spekreepjes in koekenpan met anti aanbak laag krokant bakken (zonder boter) Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork wat gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover verdelen. Uitgelekte broccoli roosjes over de bodem verdelen, uitgebakken spekjes erover en bestrooien met geraspte kaas. Vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen. Hartige taart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.   
Nasi van Jan    
Benodigdheden:  1 pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .
Stamppot rauwe andijvie                                                Benodigdheden;   , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊                                                                                                          Bereiden;   Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr
Loading...