Je winkelwagen is momenteel leeg!

Verse pasta met spinazie en kip
Benodigdheden: Zak gewassen spinazie- 1 courgette – 1 paprika – 1 rode ui – champignonnetjes -2 potjes verse pastasaus (AH koelvak ) + zak verse spaghetti All Uovo pasta – 1 potje creme fraiche – zakje parmezaan – scheutje ketjap manis – 500 gram kipfilet
Bereiden: Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de champignons , courgette, rode ui en paprika in kleine stukjes. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipstukjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. Bak vervolgens de macaroni groenten en champignons mee. Als de kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en de crème fraiche. Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!
Spitskool taart
Benodigdheden: Spitskool , 1 pakje bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine
Bereidingswijze: Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg. Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.
Stamppot rauwe andijvie
Benodigdheden; , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊
Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr