
Bloemkoolsoep
Benodigdheden: 1 bloemkool – 1 kruimige aardappel – 2 kippenbouillontabletten – 1 ¼ ltr water – 125 ml crème fraiche – 4 plakken rauwe ham
Bereiden: Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de aardappel, bloemkool en het bouillontablet in een soeppan. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Bak ondertussen de ham in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven.
Oma’s witlofsalade
Benodigdheden: 4 stonken witlof – 2 appels – 3 eieren gekookt – 1 ui – 1 klein preitje- 2 teentjes knoflook – augurkjes – maggi – peper – mayonaise
Bereiden: doe de fijn gesneden witlof in een schaal. Doe hierbij de geraspte appels en een geraspt uitje – de fijngesneden prei en fijngesneden knoflookteentjes en 3 gekookte eieren. Snijd wat augurkjes fijn en voeg toe. Maak op smaak met mayonaise – maggi en wat peper en je hebt een heerlijke witlofsalade
Lekker met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees
Italiaans broodje hamburger
Benodigdheden; 4 Italiaanse bollen , 4 hamburgers, bakje mesclun , 2 rode uien in ringen gesneden, 2 tomaatjes, , 1 bol mozzarella in plakjes, 4 plakken salami, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en wrijf het brood in met wat olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Schuif het bood in de oven en verwarm even. Bak intussen de hamburgers zoals je dat zelf altijd doet. Bak de in plakjes gesneden tomaten ook even gaar in 2 eetlepels olijfolie en bestrooi deze ook met wat Italiaanse kruiden. Haal de doorgesneden bollen uit de oven, snijd de knoflookteentjes doormidden en wrijf de binnenkant van het brood ermee in. Beleg de broodjes met wat gemende sla, hamburger, plakje salami, plakje mozzarella, gebakken tomaat en wat uienringen en smullllllll van dit heerlijke Italiaanse broodje.