Puntpaprika-tomaat soep

Benodigdheden: 3 puntpaprika’s in stukjes gesneden, 1 pot mini tomaatjes gehalveerd, 1 grote ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngehakt, 2 groenten bouillontabletten, ½ eetlepel paprika poeder, 1 theelepel kerriepoeder, ¼ theelepel chili poeder, 2 theelepels gedroogde oregano, flinke snuf zwarte peper, zout, scheutje olie   

Bereiden: Verhit in een soep pan een scheutje olie en fruit hierin de uien en de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn voeg dan de paprika poeder, kerrie poeder, chili poeder en oregano toe. Bak de specerijen eventjes kort mee. Voeg vervolgens de gesneden paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 verkruimelde bouillonblokjes toe samen met 750 ml lauwwarm water. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.     

Hutspot    

Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen                   

Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus.                                                                                                                                       Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( +/- 8 grote aardappels) , 4 eieren,   groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas      

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar.  Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit , schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar  

Loading...