Spitskool taart                                                                                                                                             

Benodigdheden:   Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine     

Bereidingswijze:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Zuurkool oven schotel   

Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas                                                                                

Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.

Prei gehakt ovenschotel   

Benodigdheden; 500 gram gehakt, zak prei gesneden, 1 kilo aardappelen, 150 gram katenspek, 1 potje crème fraiche, 2 dl melk, boter, peper, zout, zakje geraspte kaas, zakje gehaktkruiden, 250 gram spekblokjes                                                                                                                                               Bereiden; schil de aardappelen en kook deze gaar. Kruidt het gehakt met de gehaktkruiden en bak het rul en bruin. Neem het gehakt uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes. Kook de gesneden prei even kort. Laat de prei vervolgens uitlekken in een vergiet. . Als de aardappelen gaar zijn, voeg de melk en crème fraiche toe en mix het geheel tot een puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bedek de binnenzijde van een ovenschaal met de plakjes katenspek. Leg op de bodem een laag gehakt. Daar bovenop de prei en de spekblokjes. Vul de schaal op met aardappelpuree. Garneer het geheel af met  geraspte kaas. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Dit is echt super lekker en makkelijk een dag van te voren te maken …..

Loading...