Weekpakket van ma 3 t/m vr 7 juli 2023

Spitskool taart

Benodigdheden:   Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine      

Bereidingswijze:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden; , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊        

Bereiden;  Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Turkse Tortilla met knoflook en sla

Benodigdheden; 1 ui, 1  paprika, 2 teentjes knoflook, 1 krop ijssla , tomaten, komkommer,  500 gram gehakt, 4 tortilla’s paprikapoeder, pakje/kuipje pizzasaus, zakje geraspte kaas, knoflooksaus        

Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden en rooster bekleden met bakpapier. In een schaal het gehakt vermengen met een gesneden ui, 2 teentjes knoflook, de gesneden paprika, paprikapoeder,  peper en zout. Olijfolie in een pan verhitten en het gehakt mengsel rullen en bakken. Bestrijk de Tortilla’s met de pizzasaus. Laat de randen vrij en maak met een beetje  water vochtig ( om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer gemakkelijk op kunt rollen )  Daarna het gehaktmengsel over de Tortilla’s verdelen. Bestrooi met wat geraspte kaas. Bak ze 3 minuten in de oven. Eruit halen en wat gesneden ijssla en tomaat en komkommer  in kleine blokjes gesneden  erover verdelen. Wat knoflooksaus erover, Tortilla’s  oprollen en eten !!

Loading...