Weekpakket van Ma 30 januari t/m Vr 3 Februari 2023

Bami van de “meisjes”

Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek                                                                                                                             

Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Stoofperen Gieser Wildeman

Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig!!                                                                  Stoofpeertjes moeten nl. stoven in vloeistof tot ze zacht  zijn en dat kan in van alles; rode bessensap, rode port, rode wijn, roosvicee of water. Schil de peertjes en laat ze heel !!  Met het steeltje er nog aan. Zet de peertjes rechtop in een pan en overgiet ze met bijvoorbeeld port of rode wijn. Bestrooi ze met wat kaneel en suiker. Giet er vervolgens zoveel water bij dat de peertjes net onder staan. Breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of ze gaar zijn en laat dan afkoelen in het kookvocht.  

Rozeval aardappeltjes uit de oven – een ware traktatie !!

Benodigdheden; Rozeval aardappels, 2 teentjes knoflook, takje verse rozemarijn, zeezout, olijfolie                                                           

Bereiden; Verhit de oven voor op 220 graden. Was de aardappeltjes en dep ze droog. Snijd ze met schil en al in kleine partjes. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.  Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel de aardappelen royaal met olijfolie, zeezout, fijngehakte knoflookteentjes en een afgeritst takje rozemarijn . Zet de aardappeltjes 1 uur in de oven en schep ze zo nu en dan om. Wanneer ze goudbruin en van binnen zacht en mals zijn ze klaar om van te genieten. Heerlijk met een salade en een lekker stukje vlees  

De Groentemeisjes Carine en Liesbeth     www.degroentemeisjes.nl  06 46 78 39 80

Loading...